artikel

Gegrilde rode mulfilet geserveerd op tomatenkoriandersalade

Horeca

Ingrediënten:
640 g rode mulfilets,diepvries, Frankrijk
2 ml olijfolie, extra virgine
450 g tomaten, pommodori
1 g zout
1 g peper
5 ml olijfolie, extra virigine
1 bosje koriander
3 dl dressing
1 dl aceto balsamico
1 g zeezout
1 g peper
2 dl olijfolie
2 bosjes rucola
1/20 bos kervel

Gegrilde rode mulfilet geserveerd op tomatenkoriandersalade

Bereidingswijze:
Ontdooi de rode mulfilet langzaam in een bakje op de werkbank. Dep de vis droog zodra ze volledig ontdooid is. Vet lichtjes in met olijfolie. Grill met ruitjesmotief. Dek de rode mul af met slagersfolie. Zet koud weg.

Pliceer de tomaten. Snijd deze brunoise. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.Hak de koriander fijn. Houd 1/20 bos apart. Voeg de rest aan de tomaten toe. Plaats de salade in acht kleine stekertjes. Druk de massa goed aan.

Maak een dressing van aceto balsamico met olijfolie, peper en zout.Was de rucola. Laat deze goed uitlekken. Besprenkel met een kwart van de dressing.Warm de rode mulfilet ongeveer 6 minuten op in een voorverwarmde oven van 160°C

Plaats de twee ‘torentjes’ tomatenkoriandersalade aan de uiteinden van het bord. Leg de rucola ertussen. Plaats de rode mulfilet op de torentjes. Besprenkel de resterende dressing over de vis en het bord. Garneer met kervel en overgebleven koriander.

Reageer op dit artikel