artikel

Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous

Horeca

Ingrediënten:
4 roodbaarsfilets (150 g elk)
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
200 g couscous
½ rode ui
1 pot geroosterde paprika’s (465 g)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte verse munt
zout, peper

Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous

Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en laat ze ca. 5 minuten liggen.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Breng in een pan 3 dl water aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de couscous van het vuur af ca. 3-4 minuten wellen. Pel de ui en snipper hem heel fijn. Snijd de paprika’s in repen.

Leg de roodbaarsfilets met de donkere kant naar boven naast elkaar op de bakplaat en schuif ze ca. 10 cm onder de hete grill. Rooster de filets in ca. 2 minuten lichtbruin en net gaar. Schep 2 eetlepels olijfolie, de gesnipperde ui, de peterselie en munt door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de couscous in het midden op 4 borden. Leg de gegrilde roodbaarsfilet erop en maak op smaak met peper en zout. Leg de repen paprika rond de couscous.

Reageer op dit artikel