artikel

Gek op worstjes

Horeca

Of het nu om frankfurters gaat, ‘gewone’ knakworstjes of een mini-uitvoering, de meeste kids gaan ervoor. Zet daarom dit bijzondere kinder-snackmenu eens op de kaart.

Gek op worstjes

Voorbereiden:

Leg de frankfurters in een vergiet of zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken. Laat de maïskorrels eveneens uitlekken en hak ze met een mes in iets kleinere stukjes. Er worden voor dit gerecht 4 omeletten gebakken. Voor elke omelet worden 2 eieren, 2 eetlepels melk, een heel klein beetje zout en versgemalen peper gebruikt.

Bereiding:

Verwarm de frankfurters in een steelpan. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Klop de eieren. Giet de geklopte eieren in de pan. Til na een halve minuut met de punt van een mes hier en daar de rand van de omelet, die begint te stollen op, en laat het vloeibare gedeelte onder de omet lopen door de pan iets scheef te houden. Bestrooi de nog vochtige bovenkant van de omelet met stukjes maïs en peterselie. Leg 10 seconden een deksel op de pan. Laat dan de omelet voorzichtig uit de pan glijden. Bak de volgende omletten op dezelfde manier. Rol de uitgelekte, warme frankfurters in een omelet en steek de rol vast met één of meerdere cocktailprikkers. Garneer dit gerecht met een plukje veldsla en enkele minitomaatjes.

Reageer op dit artikel