artikel

Genieten van wijn

Horeca

Genieten van wijn

Genieten van wijn

Van druif tot glas… een moderne inspirerende gids door het land van de wijn

224 pagina’s, 28 x 22 cm, gebonden, geheel in kleur, Nederlandstalig

Prijs : € 24,95

Bestellen>>>

In deze inspirerende gids ontdekt u de opwindende wereld van de wijn. Joanna Simon, vele malen bekroond als schrijfster over wijn, gidst u door een verleidelijk domein van stijlen, druivenvariëteiten en wijnproductiegebieden en geeft verfrissende nuchtere adviezen voor het kopen, bewaren, serveren en proeven van wijn, met één doel voor ogen: haar lezers zo veel mogelijk te laten genieten van wijn. Meer dan 90 druivenvariëteiten komen aan bod en de typerende smaakeigenschappen van de belangrijkste daarvan, zoals cabernet sauvignon en riesling, worden tot in detail besproken. Ook treft u een overzicht aan van de belangrijkste wijngebieden ter wereld, met een beschrijving van de onderscheidende kenmerken en met vermelding van aanbevolen producenten. Dit alles wordt begeleid door een overvloed aan prachtige foto’s van wijngaarden, wijnmakers en wijnkelders, resulterend in een indringend beeld van het magische proces dat bescheiden druiven toto een verrukking transformeert.

Reageer op dit artikel