artikel

Geraldo Pala

Horeca

Geraldo Pala, van Italiaanse komaf, staat bij zijn collega’s én bij veel treinreizigers bekend als ‘Meneer Pala’. Twee dagen per week rijdt hij als steward op de meest drukke treinserie van Nederland, namelijk de lijn Amsterdam-Brussel. Een lijn met veel internationale reizigers, die altijd kunnen rekenen op de sympathieke en geduldige benadering van Geraldo Pala. […]

Geraldo Pala

Geraldo Pala, van Italiaanse komaf, staat bij zijn collega’s én bij veel treinreizigers bekend als ‘Meneer Pala’. Twee dagen per week rijdt hij als steward op de meest drukke treinserie van Nederland, namelijk de lijn Amsterdam-Brussel. Een lijn met veel internationale reizigers, die altijd kunnen rekenen op de sympathieke en geduldige benadering van Geraldo Pala. Voor mopperende en klagende reizigers heeft hij altijd een luisterend oor, waarbij hij er steevast in slaagt zijn eigen mening voor zich te houden. De reiziger staat centraal, ofwel de klant is koning in de beleving van Pala. Dat geldt zowel voor zijn eigen kopers, maar evengoed voor reizigers die niets bij hem afnemen.

Naast treinsteward is Geraldo Pala ook medewerker technische dienst, hetgeen in grote lijnen betekent dat hij de trolleys onderhoudt en repareert indien nodig. Het cosmetische aspect heeft hierbij veel aandacht want, zo redeneert Geraldo Pala, de reizigers moeten er tegenaan kijken. Dat een aanzienlijk deel van deze werkzaamheden in zijn vrije tijd plaatsvindt, is voor Geraldo Pala geen probleem. Zijn werk is zijn hobby en dat straalt er in alle opzichten vanaf.

Reageer op dit artikel