artikel

Gerecycled kunststof

Horeca

Kleurrijk is de collectie terras- en strandmeubilair van Poly-Wood. Het materiaal lijkt op hout, maar is een polyethyleen. Toch zijn de stoelen duurzaam, want ze zijn gemaakt van gerecycled kunststof.

Gerecycled kunststof

Andere kenmerken: stevig en uitstekend bestand tegen weersinvloeden, beschadigingen en chemicaliën. En niet onbelangrijk, tegen uv-licht. Ze behoeven nauwelijks onderhoud en hebben een lange levensduur. Poly-Wood is daarom geschikt voor terrassen, strandpaviljoens en bij zwembaden. Het merk komt uit de VS, waar Poly-Wood marktleider is.

De ontwerpen zijn gebaseerd op klassiekers, van luxe tot casual. Kenmerkend voor de Adirondack-serie is de grote kleurkeuze. Dit ontwerp vindt haar oorsprong in de Adirondack Mountains, waar de stoelen sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw van hout worden gemaakt. De ‘deckchairs’ zoals ze in de VS heten, zijn leverbaar met een ‘ottoman’ ofwel voetenbankje en er is een bijpassende collectie tafels.

De kleur zit er door-en-door in; beschadigingen zullen er niet gauw zijn, aldus directeur Johan Voorberg van leverancier Topdeck.

,,Poly-Wood sluit perfect aan bij ons programma houtcomposiet buitenvloeren’’, zegt Voorberg. De terrasvloer – in de merken Topdeck en Trex – lijkt op hout, maar is een houtvezel met kunsthars, leverbaar in een gladde vloer of met een groef zoals vlonders die hebben. Net als Poly-Wood prima bestand tegen invloeden van buitenaf en gemakkelijk te reinigen.

Topdeck is in 2010 geplaatst in Breakers Beachhouse van Huis ter Duin, een terrasvloer van maar liefst 600 m2. Trex is gebouwd op basis van duurzame materialen en een milieuvriendelijk productieproces en ontving daar onlangs een certificaat van de ICC-ES voor.

www.poly-wood.nl; www.trex.com; www.topdeckbuitenvloeren.nl

Reageer op dit artikel