artikel

Gerookte makrielpaté met swartlandse brood

Horeca

Gerookte vispaté is in Zuid-Afrika een geliefd voorafje bij een picknick of barbecue. Vooral ‘Gerookte Makrielpatee met Swartlandse Brood’.De Swartland is een streek ten noordwesten van Kaapstad waar veel tarwe verbouwd wordt. De streek staat daarom bekend als de broodmand van de Kaap. Gerookte Makrielpatee met Swartlandse Brood is een prima gerecht voor op het terras, heerlijk met een glas frisse witte wijn. Serveer er om het echt authentiek Zuid-Afrikaans te maken druiven of abrikozenjam bij.

Gerookte makrielpaté met swartlandse brood

Ingrediënten Gerookte Makrielpatee:
125 g boter
250 g gerookte makreel
20 g mosterd
60 ml Vieux
zout en peper

Draai de boter in de keukenmachine met de mosterd en de Vieux romig. Voeg de (schone en geplukte) makreel toe en draai het geheel snel tot een gladde massa.

Swartlandse Brood:
500 g volkoren tarwebloem
100 g zaden naar keuze
50 g rozijnen
1 theelepel zout
7 g instant gist
50 g donkere basterdsuiker of appelstroop
50 ml maïsolie
350 ml lauwwarm water

Meng alle droge bestanddelen goed. Los de suiker of appelstroop op in het water. Meng het water goed door de droge bestanddelen met een houten lepel. Schep het deeg in een beboterd broodblik; strijk het af en dek het blik af met een theedoek. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot aan de rand van het bakblik.

Bak het brood in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 40 à 45 minuten. Neem het bakblik vervolgens uit de oven, stort het brood op een ovenrek en laat het afkoelen.

Reageer op dit artikel