artikel

Geroosterde auberginespiesjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine,
  • ¼ courgette,
  • ½ rode paprika,
  • ½ gele paprika,
  • ½ groene paprika,
  • 3 theelepels (balsamico)azijn,
  • 4 eetlepels (olijf)olie,
  • 2 theelepels (verse) tijmblaadjes,
  • (zee)zout
  • peper
Geroosterde auberginespiesjes

Bereidingswijze:
Laat houtensatéprikkers een half uurtje in water weken of leg 6 metalenspiesjes klaar. Maak de aubergine, courgette en paprika’s schoon en snij ze in stukjes van ca. 3 cm. Steek de groenten om en om aan de spiesjes of prikkers.

Roer in een kommetje de azijn, olijfolie en tijm door elkaar. Bestrijk de spiesjes met dit oliemengsel en laat ze 10 minuten marineren. Bak de spiesjes in een grillpan, onder de grill of op de barbecue in ongeveer 5 minuten rondom mooi bruin en beetgaar. Leg de spiesjes op twee borden en strooi er (zee)zout en peper over. Lekker bij een omelet.

Reageer op dit artikel