artikel

Geroosterde tonijn met aubergine

Horeca

Ingrediënten4 tonijnmoten (150 g elk)60 ml. olijfolie 30 ml. balsamicoazijn3 sjalotjes1 aubergine1 blikje tomaatblokjes7,5 gr. suiker10 gr. chilipoederzout, peper30 gr. fijngehakte peterselie BereidingswijzeWrijf de tonijnmoten in met 2 eetlepels olijfolie en een ½ eetlepel balsamicoazijn. Laat ze minstens 15 minuten staan en op kamertemperatuur komen. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne partjes. Snijd […]

Geroosterde tonijn met aubergine

Ingrediënten
4 tonijnmoten (150 g elk)
60 ml. olijfolie
30 ml. balsamicoazijn
3 sjalotjes
1 aubergine
1 blikje tomaatblokjes
7,5 gr. suiker
10 gr. chilipoeder
zout, peper
30 gr. fijngehakte peterselie

Bereidingswijze
Wrijf de tonijnmoten in met 2 eetlepels olijfolie en een ½ eetlepel balsamicoazijn. Laat ze minstens 15 minuten staan en op kamertemperatuur komen. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne partjes. Snijd de aubergine in blokjes. Giet de tomaatblokjes af in een vergiet en vang het vocht op. Verhit een grillplaat of een grillpan tot deze gloeiend heet is. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit de sjalot met de suiker zachtjes tot de suiker begint te kleuren. Bak de aubergineblokjes 2 minuten mee. Schep de tomaatblokjes erdoor en bak het geheel nog ca. 1 minuut. Voeg dan het chilipoeder met 1 eetlepel balsamicoazijn en het tomatenvocht toe. Smoor de aubergine zachtjes in ca. 10 minuten gaar, laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de aubergine iets afkoelen. Schep de peterselie erdoor. Leg de tonijnmoten op de grillplaat en rooster ze in ca. 5-7 minuten mooi bruin en van binnen nog net roze. Schep de aubergine op vier borden en leg de tonijnmoten erop. Maal er zout en peper boven. Lekker met een timbaaltje van rijst. Vistip: U kunt de tonijn ook door zwaardvis vervangen. Wijntip: Vin d’Alsace Pinot Noir.

Reageer op dit artikel