artikel

Gevuld druivenblad met lamsvlees, citroen, rijst en mint

Horeca

Ingrediënten:100 g lamsgehakt100 g gebroken rijst4 druivenbladeren 1 teentje knoflook 40 g gesnipperde ui 20 g pijnboompitten1 citroen 1/10 bos mint 1/5 bos oregano 10 g kwark 2 cl olie 4 cl olijfolie 1 dl crème fraîche Bereidingswijze:Rijst koken, gehakt rul bakken en pijnboompitten roosteren. Gesnipperde ui en uitgeperste knoflook aanfruiten en mengen met de […]

Gevuld druivenblad met lamsvlees, citroen, rijst en mint

Ingrediënten:
100 g lamsgehakt
100 g gebroken rijst
4 druivenbladeren
1 teentje knoflook
40 g gesnipperde ui
20 g pijnboompitten
1 citroen
1/10 bos mint
1/5 bos oregano
10 g kwark
2 cl olie
4 cl olijfolie
1 dl crème fraîche

Bereidingswijze:
Rijst koken, gehakt rul bakken en pijnboompitten roosteren. Gesnipperde ui en uitgeperste knoflook aanfruiten en mengen met de andere ingrediënten, de helft van de oregano, kwark en sap van halve citroen toevoegen en mengen.

Druivenbladeren met het mengsel vullen. De verkregen pakketjes in vierkant bakblik stevig tegen elkaar aan leggen. Olijfolie, sap van halve citroen en 0,5 dl water over de pakketjes gieten. Met aluminiumfolie afgedekt gedurende 20 minuten in de oven plaatsen op 165°C. Daarna onder druk laten afkoelen.

De pakketjes serveren met crème fraîche, citroenschilletjes en oregano.

Reageer op dit artikel