artikel

Gevulde savooienkoolpakketjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 grote of 6 kleinere savooienkoolbladeren
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ rode paprika
  • circa 100 gram wortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • geraspte kaas
Gevulde savooienkoolpakketjes

Bereidingswijze:
Was de savooienkoolbladeren en leg ze per twee tegelijk tussen keukenpapier in de magnetron. Reken op 30-60 seconden per blad, afhankelijk van de grootte en de stugheid van het blad.

Maak intussen de groenten schoon, snij de bleekselderij in hele smalle boogjes, de paprika in kleine stukjes en rasp de wortel. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten met het bouillonpoeder 2-3 minuten aan. (Dit kan ook in de magnetron, verhit de olie dan slechts 30 seconden, afgedekt met keukenpapier, en voeg de groenten toe 2-3 minuten, ca. 750 Watt.)

Leg de koolbladeren naast elkaar op het werkvlak en verdeel het groentemengsel over de bladeren. Vouw van elk blad de zijden naar binnen op een pakketje te maken. Leg de pakketjes eventueel, bestrooid met geraspte kaas, nog een minuut terug in de magnetron. Serveer de pakketjes met zilvervliesrijst en een tartaartje.

Reageer op dit artikel