artikel

Gids Lekker gaat gewoon door

Horeca

De restaurantgids Lekker zal ondanks de actie Lekker Beest van topkok John Sistermans gewoon blijven bestaan. Dat verwacht restaurateur John Beeren van De Bokkedoorns in Overveen. Beeren zei tijdens het Lekker debat van Misset Horeca, maandag op de Horecava, volop sympathie te hebben voor de actie van Sistermans, ‘maar er zullen adverteerders zijn om het voortbestaan van de gids te garanderen.

Gids Lekker gaat gewoon door

Het lijkt Beeren beter om de dialoog met Lekker te zoeken. ‘ Als jullie nog een commissaris nodig hebben dan houd ik me aanbevolen’ , zo hield hij hoofdredacteur Kees Loogman tijdens het debat in de stand van Elsevier bedrijfsinformatie voor.
Jon Sistermans kwam eind vorig jaar in actie tegen de editie 2001 van de restaurantgids Lekker waarin hij en zijn chef-kok op een ‘schandalige manier’ werden afgeschilderd. Sistermans riep collega’s op in de volgende editie van de gids niet meer te adverteren.
Tijdens de discussie, waaraan ook restaurateur Imko Binnerts en uitgever van Lekker Elly Simonis deelnamen, werd duidelijk dat de makers van de gids in de toekomst gewoon op dezelfde voet willen doorgaan. Dat wil volgens de hoofdredacteur zeggen: ‘kritisch en deskundig.’ Aan de deskundigheid van de rapporteurs wordt in restaurantkringen echter ernstig getwijfeld. Volgens hoofdredacteur en uitgever hebben de 44 raporteurs, waaronder journalisten en ex-koks, voldoende kennis in huis om de consument een realistisch beeld te schetsen van de Nederlandse restaurantwereld.

Lees voor meer nieuws over de Horecava ook:

Richard Theissen wint lekkerste broodje

Innovation Award voor turbo-oven

Horecava 2001 goed van start

Hotelsector meest aantrekkelijk

‘ Horeca een stuk leuker’ Horeca heeft imagoprobleem

Reageer op dit artikel