artikel

Goede wijn uit Hehum

Horeca

Villa Hehum. Dat is de naam van de eigen wijn van horecaondernemer én parttime wijnboer Inno Venhorst uit Dodewaard. Hij heeft als enige in Nederland een druivengaard die buitendijks ligt. In winter en voorjaar staan zijn Regentdruiven vaak onder water. In april jongstleden voor het laatst. ‘Mede daardoor en het prachtige najaar in 2001 is de oogst dit jaar erg goed’, is Venhorst blij. ‘Een collega-wijnboer in Wageningen heeft vorst gehad, ik dus niet en dat gaf me twee weken voorsprong. En dat is veel in deze branche.

Goede wijn uit Hehum

Afgezien van enkele professionele bedrijven, zoals de Apostelhoeve, verkeert de Nederlandse wijnproductie nog in het beginstadium. ‘We zijn niet te vergelijken met Frankrijk. Ik ben nu vijf jaar bezig en van 50 flessen naar zo’n 2300 flessen gegroeid. Ik lever niet aan restaurants, ik wil zelf ook nog wat overhouden. Tenslotte is de wijngaard een verlengstuk van mijn eigen bedrijf Herberg De Engel. Beide liggen maar 50 meter van elkaar af.’ Een omschrijving van de Villa Hehum? ‘Een lekker frisse en fruitige witte wijn die een tikkeltje droog is.’ Oh ja, de naam Hehum is Latijns voor Dodewaard.

Reageer op dit artikel