artikel

Goud in het gras om de waterput

Horeca

Goud in het gras om de waterput. Weer zo’n prachtige naam die Chen Yu Yeh aan deze creatie gaf: een vegetarisch gerecht van tofoe met een kruidige saus.

Goud in het gras om de waterput

Ingrediënten voor 2 personen:
1 blok tofoe (in kleine blokjes snijden van 3 x 1,5 cm)
1 rode peper (in fijne stukken snijden)
2 knoflooktenen (fijn hakken)
2 sjalotjes (fijn hakken)
15 ml tomatenpuree
22 ml suiker
2,5 ml zout
15 ml azijn
1 ei (loskloppen)
aardappelmeel en maïzena
gemalen sesamzaadjes
1 stronk broccoli (in kleine stukken hakken)
50 ml bouillon

Bereidingswijze:
De blokjes tofoe door het ei halen en daarna door de maïzena; vervolgens door het aardappelmeel en de gemalen sesamzaadjes. De tofoe 3 minuten in hete olie frituren, daarna 2 minuten op een lager vuur. De tofoe eruit halen en apart zetten.

Nu 15 ml olie in de pan doen en de peper, knoflook en sjalotjes 1 minuut bakken op zacht vuur. Tomatenpuree, zout, azijn en bouillon toevoegen. De saus met een beetje maïzena binden en apart zetten. De broccoli 1 minuut in kokend water blancheren met een snufje zout; de broccoli direct uit de pan halen en spoelen met koud water zodat de kleur mooi groen blijft.De broccoli op het midden van een bord leggen met de stelen naar binnen zodat een rondje ontstaat. De saus in het rondje gieten en de krokante tofoe om de broccoli verdelen.

Reageer op dit artikel