artikel

Gouden kaasmes uitgereikt in Oosterhout

Horeca

Kaasspeciaalzaak ’t Kaaspunt (Oosterhout) en delicatessenwinkel De Hoogheerlijkheid (Oud-Beijerland) hebben de Nationale Competities 2002-2003 gewonnen voor de Nederlandse kaasspeciaalzaken (het Gouden kaasmes) en delicatessenwinkels (Trophique Supérieur). De stichting Kaas- en Delicatessenwinkels organiseert de competitie jaarlijks. Doel is het bevorderen van de kwaliteit en uitstraling van dit soort bedrijven.

Gouden kaasmes uitgereikt in Oosterhout

De stichting Kaas- en Delicatessenwinkels organiseert de competitie jaarlijks. Doel is het bevorderen van de kwaliteit en uitstraling van dit soort bedrijven.

Controleurs stappen op een willekeurig moment de winkel binnen en testen het bedrijf op vakbekwaamheid, adviesvaardigheid, hygiëne voor én achterin de winkel, een ruim en gespecialiseerd assortiment en de uitstraling.

Alle deelnemers aan de competitie zijn in het bezit van een kwaliteitscertificaat van de stichting Kaas- en Delicatessenwinkels. Dergelijke winkels winnen in Nederland aan populariteit. De restaurantgids Lekker heeft ze bijvoorbeeld ontdekt. Voor het eerst dit jaar zijn in de gids per provincie en voor de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de beste Nederlandse specialiteitenwinkels opgenomen.

Reageer op dit artikel