artikel

Grassberry salad

Horeca

Op de uitgestrekte vlakten van Saskatchewan worden veel groene asperges verbouwd. Die worden naar alle hoeken van Canada geëxporteerd. Evenals bij ons hebben de Canadese telers in die tijd extra hulp nodig bij de aspergeoogst. Gelukkig is die altijd voorhanden omdat veel mensen hun vakantie doorbrengen op de boerderijen in de streek. Een geliefd en veel genuttigd gerecht in die dagen is Grassberry Salad. In het Nederlands zou je kunnen zeggen: groene aspergesalade met aardbeien.

Grassberry salad

Ingrediënten
Salade:
450 g groene asperges
200 g aardbeien
1 blad rode sla
100 g frisée sla
Dressing:
750 ml olijfolie
125 ml Gewürztraminer
125 ml azijn
200 g rode ui
150 g peterselie
50 ml ahornsiroop
30 ml suiker

Bereiding
Blancheer de asperges en was de sla en de aardbeien.Hak intussen de rode ui en maak de dressing.Meng de ingrediënten voor de salade voorzichtig door elkaar en voeg de dressing toe.Leg de salade op de borden en strooi er wat kervel overheen.

Reageer op dit artikel