artikel

Grilltips

Horeca

Het assortiment vissoorten dat geschikt is voor de grill of de barbecue is enorm uitgebreid: zalmmoten, zalmfilets, zalmforel, palingmootjes, victoriabaarsfilets, snoekbaarsfilets, sardines, gamba’s, scampi (rauw of gekookt en aan spiezen), tonijnfilets, zwaardvisfilets, zeewolffilets, roodbaarsfilets, heilbotfilets… En dan is er nog het Caribisch assortiment: filets van dorade rouge, red snapper, mullet, grouper, mahi mahi… Kortom: vis voor grill en barbecue is er te kust en te keur.

Grilltips

Een paar tips voor een optimaal grillresultaat:
1. Dep de vis voor bereiding goed droog en bestrijk hem vervolgens met een beetje olijfolie. Verwarm de olijfolie eventueel eerst 2 minuten en voeg knoflook, een snufje paprikapoeder en tijm of rozemarijn toe.
2. Vismoten en visfilets hebben een gaartijd van circa 2 minuten per centimeter dikte.
3. Vet het rooster in met een beetje slaolie om vastplakken van de vis te voorkomen.
4. Wrijf rauwe vis een half uur voor gebruik in met een beetje witte wijn, citroensap of (kruiden)azijn. Het visvlees wordt hierdoor steviger en smakelijker.
5. Strooi voor de kleur en voor de smaak vers gehakte kruiden over de gegrilde vis.

Reageer op dit artikel