artikel

Haida Tamales

Horeca

Ingrediënten:gedroogde maïsbladeren1,5 kg schoudervlees (rund)2 eetlepels bloem500 g groene olijven500 g maïs3 teentjes knoflook150 ml tomatensalsa1 kopje reuzelrode chilipepersCheddar-kaas geraspt Bereidingswijze:Laat de maïsbladeren drie uur weken in water. Pureer de maïs. Indien rauwe maïs dan eerst pocheren. Doe het vlees in een pan, voeg zout toe en knoflook. Voeg koud water toe tot het vlees […]

Haida Tamales

Ingrediënten:
gedroogde maïsbladeren
1,5 kg schoudervlees (rund)
2 eetlepels bloem
500 g groene olijven
500 g maïs
3 teentjes knoflook
150 ml tomatensalsa
1 kopje reuzel
rode chilipepers
Cheddar-kaas geraspt

Bereidingswijze:
Laat de maïsbladeren drie uur weken in water. Pureer de maïs. Indien rauwe maïs dan eerst pocheren.

Doe het vlees in een pan, voeg zout toe en knoflook. Voeg koud water toe tot het vlees onder water staat. Breng dit aan de kook en haal de pan daarna meteen van het vuur. Laat het vlees afkoelen. Bewaar het vocht (bouillon) om later bijvoorbeeld te gebruiken voor een soep. Verhit de reuzel, voeg de bloem toe en daarna de salsa.

Snijd het vlees fijn en voeg dit eveneens toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen en laat het daarna afkoelen. Voeg nu de gepureerde maïs toe en de gesnipperde chilipeper. Klop het mengsel tot het luchtig is. Neem de maïsbladeren en leg hierop een rolletje van het vlees-maïs-reuzel-mengsel op en wat olijven. Rasp er wat Cheddar-kaas overheen. Vouw de bladeren vervolgens dicht en stoom de pakketjes in een vergiet boven kokend water gaar gedurende 40 minuten à 1 uur.

Reageer op dit artikel