artikel

Haida tamales

Horeca

Feesten en vakanties worden bij de Indianen altijd gevierd met Tamales. Haida Tamales zijn snacks die bestaan uit een pikant mengsel van vlees, maïs, chilipeper en kaas, verpakt in maïsbladeren. Zowel rund- als varkensvlees kun je ervoor gebruiken. Gedurende de voorbereidingen voor het feest wordt er gezamenlijk aan de bereiding van de tamales gewerkt.

Haida tamales

Ingrediënten:

 • gedroogde maïsbladeren
 • 1,5 kg schoudervlees (rund)
 • 2 eetlepels bloem
 • 500 g groene olijven
 • 500 g maïs
 • 3 teentjes knoflook
 • 150 ml tomatensalsa
 • 1 kopje reuzel
 • rode chilipepers
 • Cheddar-kaas geraspt
 • Bereidingswijze:
  Laat de maïsbladeren drie uur weken in water.Pureer de maïs. Indien rauwe maïs dan eerst pocheren.Doe het vlees in een pan, voeg zout toe en knoflook. Voeg koud water toe tot het vlees onder water staat. Breng dit aan de kook en haal de pan daarna meteen van het vuur. Laat het vlees afkoelen. Bewaar het vocht (bouillon) om later bijvoorbeeld te gebruiken voor een soep.

  Verhit de reuzel, voeg de bloem toe en daarna de salsa. Snijd het vlees fijn en voeg dit eveneens toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen en laat het daarna afkoelen. Voeg nu de gepureerde maïs toe en de gesnipperde chilipeper. Klop het mengsel tot het luchtig is.

  Neem de maïsbladeren en leg hierop een rolletje van het vlees-maïs-reuzel-mengsel op en wat olijven. Rasp er wat Cheddar-kaas overheen. Vouw de bladeren vervolgens dicht en stoom de pakketjes in een vergiet boven kokend water gaar gedurende 40 minuten à 1 uur.

  Reageer op dit artikel