artikel

Hang the dj?

Horeca

The Smiths zongen treiterend ‘Hang the dj’ in hun nummer Panic. ‘Because the music he’s playing says nothing to me about my life.’ Maar de discjockey werd niet gehangen aan de hoogste boom, hij groeide uit tót de hoogste boom. Entertainment X-tra stelt daarom telkens een dj centraal. Als trendsetter of -watcher stellen we zijn of haar mening zeer op prijs. Deze keer ‘rising star’ DJ Jeroenski. Alias Jeroen Kant (29), vertegenwoordiger van sexy house.

Hang the dj?

Sexy house?!‘
Ja, want groovy house is zo’n uitgemolken begrip. Iedereen draait tegenwoordig groovy. Mijn stijl is swingend, met veel soul en funk en erg vrouwvriendelijk. Sexy house dus, als het beestje maar een naam heeft.’

Is jouw nieuwe plaat ‘Quero Tocar’ met de Braziliaanse zangeres Tyrah Moreno daar een voorbeeld van?‘
Zeker. Ik maak al langer platen en ik wilde altijd al eens met een zangeres samenwerken. Ik ga meer doen met zangeressen, zangers, maar ook saxofonisten. Die voegen gewoon iets toe. In Las Palmas, waar ik resident ben, is er altijd een zangeres die meezingt. Daarmee komt het warme gevoel van de house weer terug.’

Raak je als dj door die live-artiesten dan niet op de achtergrond?‘
Nee hoor, ik ben en blijf de dirigent. Ik geef aan wanneer ze gaan zingen of spelen en hoe hard bijvoorbeeld de microfoon staat. De samenwerking verloopt perfect.’

Waar draai je behalve Club Las Palmas in Rotterdam nog meer?‘
In Vasques in Tilburg en verder veel losse gigs in het hele land. Dat gaat erg lekker, misschien word ik daarom wel rising star genoemd. Verder gaan mijn plaatjes als producer en mixer ook wel lekker. In de horeca en bij platenmaatschappijen gaat het niet goed, maar met mij op de een of andere manier wel.’

Je komt nogal eens in verschillende clubs, ga je zelf ook nog uit?‘
Inderdaad ben ik iedere weekend wel in de horeca te vinden. Maar als ik eens vrij ben, dan blij ik dat ik even niet hoef. Ga ik een filmpje pakken of uit eten. Wat me opvalt in de horeca is dat het erg duur is. In Amsterdam is het helemaal niet te betalen. Al weet ik dat ze daar ook met hoge huren zitten, maar in Escape krijg je bij een wodka/red bull niet eens het blikje mee. In Brabant hebben ze nog wel redelijke prijzen.’

Wat valt verder op in horeca- of partyland? ‘
Grote feesten en festivals gaan nu echt minder worden. Vind ik niet erg, want ik ben meer een clubman. En ik draai dan wel anders, maar de stroming hardhouse wordt alleen maar groter. ‘

Reageer op dit artikel