artikel

Harald Hendriks

Horeca

HIT Equipment is een klein, maar wel internationaal opererend bedrijf dat zichzelf tot doel heeft gesteld innovatieve oplossingen te zoeken voor de dagelijks terugkerende arbeidsintensieve en dus dure processen in bedrijven. De ontwikkeling van een bestekinwikkelmachine past dus bij uistekend bij dit bedrijf, waar Harald Hendriks sales director is.Eind vorig jaar introduceerde hij de bestekinwikkelmachine […]

Harald Hendriks

HIT Equipment is een klein, maar wel internationaal opererend bedrijf dat zichzelf tot doel heeft gesteld innovatieve oplossingen te zoeken voor de dagelijks terugkerende arbeidsintensieve en dus dure processen in bedrijven. De ontwikkeling van een bestekinwikkelmachine past dus bij uistekend bij dit bedrijf, waar Harald Hendriks sales director is.Eind vorig jaar introduceerde hij de bestekinwikkelmachine als absolute primeur in de Benelux. Wat de bestekinwikkelmachine doet, laat zich raden, maar de manier waarop het apparaat werkt verdient toch wel enige toelichting. De machine rolt hygiënisch en snel ( de capaciteit is 700 couverts per uur) bestek in papieren servetten.

Het gewassen, gedroogde en gepoleerde bestek wordt in de gewenste samenstelling (maximaal vier bestekdelen) ingevoerd in de machine. Vervolgens wordt het machinaal verpakt in een drielaags hoogwaardig celstof , waarna het via een transportband gelijkmatig gesorteerd in de bestekkorven terechtkomt. De gewenste hoeveelheid bestekken kan geprogrammeerd worden. Als de machine bijvoorbeeld is ingesteld op 10 kilogram bestek (volgens Arbo-richtlijn), dan stopt hij bij dat gewicht automatisch zodat de korf verwisseld kan worden. Perforatie van de celstof zorgt ervoor dat het geheel bij elkaar blijft, er worden dus geen lijm of andere hechtmiddelen gebruikt.De bestekinwikkelmachine van HIT Equipment is voornamelijk bedoeld voor ziekenhuizen, instellingen, (grote) cateraars en verhuurbedrijven. Voorlopig is het apparaat alleen in Duitsland en de Benelux verkrijgbaar, maar als het aan Harald Hendriks ligt, gaat zijn innovatie de hele wereld veroveren.

Reageer op dit artikel