artikel

Hartige taart met tilapia en ratatouille

Horeca

Ingrediënten:
400 g tilapiafilet
alternatief: kabeljauw, roodbaars, nijlbaars
5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg
1 eetlepel tijm (vers of gedroogd)
1eetlepel paprikapoeder
50 g hazelnoten
zout, peper
150 g brie
1 blikje ratatouillegroente (400 g)
2 eetlepels olijfolie

Hartige taart met tilapia en ratatouille

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht ontdooien. Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een ½ eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door.

Snijd de tilapiafilets in repen van ca. 2 cm breed. Wentel de repen door het notenmengsel. Snijd de brie in dunne plakjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.

Schep de ratatouillegroente op de bodem. Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel de olijfolie erover. Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm.

Reageer op dit artikel