artikel

Hartverwarmend Sishuan

Horeca

Kalfsfilet met groene verse peper is van oorsprong een Sishuan gerecht. Daarin is echter de Sishuan peper vervangen door verse groene peper. Sishuan peper is vrij sterk van smaak. Verse groene peper is wat milder en past beter bij het zachte kalfsvlees.

Hartverwarmend Sishuan

Ingrediënten voor 2 personen:
250 g kalfsfilet (in plakken van 1,5 cm en de bovenkant in schuine ruitjes gesneden)
3 stukken witlof
20 verse groene bolletjes van een pepertrosje
een stuk gember van 1 cm (fijnhakken),
2 knoflooktenen (fijnhakken)
2 lente-uien (alleen het groene gedeelte fijnsnijden)
5 ml suiker
7,5 ml rijstwijn
2,5 ml zout,
35 ml bouillon
eventueel maïzena voor het binden van de saus.

Ingrediënten voor de marinade:
snufje zout
5 ml maïzena
1/2 eiwit.

Bereidingswijze:
Het vlees een kwartier marineren. Daarna het vlees in ruim olie op gematigd vuur bakken en op een bord apart zetten. De meeste olie uit de wok halen en wegzetten. De witlof in de resterende olie circa 15 seconden bakken. Ook de gember, knoflook en de verse groene peper 15 seconden bakken in 15 ml olie. Het vlees en de lente-ui erbij doen. Rijstwijn, zout, bouillon en suiker toevoegen en eventueel binden met maïzena.

Exclusief voor abonnees van Misset Horeca

Toegangtot alle recepturen

Reageer op dit artikel