artikel

Henk van Os

Horeca

Ingrediënten500 g fijne sperziebonen4 kleine, gele courgettes4 kleine, groene courgettes6 aardappelen1 ui1 rode ui2 teentjes knoflook150 g zilvervliesrijst3 tomaten50 g boter30 cc olijfolie Voor garnituurklein takje basilicumklein bosje peterselie150 g geraspte Gruyère BereidingSnij de sperziebonen in lengtes van ongeveer 2 centimeter, de courgettes, de aardappel (geschild) en tomaat in blokjes.Hak de ui en de knoflook […]

Henk van Os

Ingrediënten
500 g fijne sperziebonen
4 kleine, gele courgettes
4 kleine, groene courgettes
6 aardappelen
1 ui
1 rode ui
2 teentjes knoflook
150 g zilvervliesrijst
3 tomaten
50 g boter
30 cc olijfolie

Voor garnituur
klein takje basilicum
klein bosje peterselie
150 g geraspte Gruyère

Bereiding
Snij de sperziebonen in lengtes van ongeveer 2 centimeter, de courgettes, de aardappel (geschild) en tomaat in blokjes.Hak de ui en de knoflook en fruit aan in de boter.Voeg hier de sperciebonen en de aardappel aan toe.Vermeng met 4 liter water.

Voeg de zilvervliesrijst toe en laat 15 minuten zachtjes koken.Voeg de courgette en de tomaat toe en laat heel even meekoken.Snij de peterselie en basilicum fijn en voeg samen met olie en peper toe aan de soep.Bestrooi de soep tenslotte met de Gruyère.

Ingrediënten
500 g fijne sperziebonen
4 kleine, gele courgettes
4 kleine, groene courgettes
6 aardappelen
1 ui
1 rode ui
2 teentjes knoflook
150 g zilvervliesrijst
3 tomaten
50 g boter
30 cc olijfolie

Voor garnituur
klein takje basilicum
klein bosje peterselie
150 g geraspte Gruyère

Bereiding
Snij de sperziebonen in lengtes van ongeveer 2 centimeter, de courgettes, de aardappel (geschild) en tomaat in blokjes.Hak de ui en de knoflook en fruit aan in de boter.Voeg hier de sperciebonen en de aardappel aan toe.Vermeng met 4 liter water.

Voeg de zilvervliesrijst toe en laat 15 minuten zachtjes koken.Voeg de courgette en de tomaat toe en laat heel even meekoken.Snij de peterselie en basilicum fijn en voeg samen met olie en peper toe aan de soep.Bestrooi de soep tenslotte met de Gruyère.

Reageer op dit artikel