artikel

Het bouwen van schotels

Horeca

1. Neem een schaal die groot genoeg is. Een te kleine schaal geeft een rommelig effect. 2. Controleer of de schaal schoon is. 3. Bij het modelleren van een samengestelde salade op een schaal is de torpedovorm de meest gebruikte vorm. Maar afwijkende vormen zijn spannender. Denk aan een kerstklok, paasei, vis, ronde vorm, ruitvorm […]

Het bouwen van schotels

1. Neem een schaal die groot genoeg is. Een te kleine schaal geeft een rommelig effect.

2. Controleer of de schaal schoon is.

3. Bij het modelleren van een samengestelde salade op een schaal is de torpedovorm de meest gebruikte vorm. Maar afwijkende vormen zijn spannender. Denk aan een kerstklok, paasei, vis, ronde vorm, ruitvorm op ronde schaal, cijfer van een jubileum of letter van een naam.

4. De helft van de schaal mag bedekt zijn met salade. Vul de rest van de ruimte met garnituur.

5. Nappeer de salade pas na het modelleren met een garneersaus.

6. Gebruik verschillende soorten sla voor het garneren. Kropsla is lekker, maar lollo rosso, eikenbladsla, rode sla en frisé geven verrassendere effecten. De sla is de basis van de garnering en ligt binnen de rand van de schaal.

7. Dresseer de rest van de garnering op de sla.

Reageer op dit artikel