artikel

Het nieuwe kruidenboek

Horeca

Een keuken zonder kruiden is ondenkbaar. Wat zou je moeten beginnen zonder al die smaken. De droom van menig kok is: een kruidentuin vlak naast de keukendeur. Het kan niet altijd, maar als die mogelijkheid er is, vlak naast of desnoods iets verder van de keukendeur: altijd doen. Er gaat niets boven krakend verse kruiden net geplukt uit eigen tuin.

Het nieuwe kruidenboek

In die situatie is Het Nieuwe Kruidenboek van Jekka McVicar een zeer bruikbare en veelzijdige hulp. Het handelt zowel over kruiden in de tuin als over het gebruik in huis en daarbij vooral in de keuken. Het boek bevat zeer veel bruikbare informatie en praktische tips, is helder van opzet en mooi geïllustreerd. Beslist een aanrader voor elke kok met een kruidentuin.In het hoofdstuk tuin wordt duidelijk uitgelegd hoe je gezonde kruiden kweekt en een fraaie kruidentuin aanlegt.

In het hoofdstuk over gebruik van kruiden in de keuken staan zeer veel recepten en tips met betrekking tot kruiden in dranken, in salades, mayonaise, mosterd, olie en azijn, marinades, kruidenboters en sauzen. In kruiden in huis gaat het onder meer over kruiden voor schoonmaakmiddelen, als luchtverfrisser, medicinaal gebruik.

Een kruiden Top 100 tenslotte geeft bij elke kruidensoort een praktische beschrijving van het vermeerderen, de juiste standplaats, de verzorging en het gebruik in huis, tuin en keuken.Tip: Wil je het boek graag hebben maar durf je het niet voor jezelf te kopen? Geef het dan aan je vrouw cadeau. Er staan leuke dingen in over het maken van schoonheidsmiddelen met gebruikmaking van kruiden.

Het Nieuwe Kruidenboek wordt uitgegeven bij Terra en is geschreven door Jekka McVicar. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel. ISBN 90 5897 106 6.

In die situatie is Het Nieuwe Kruidenboek van Jekka McVicar een zeer bruikbare en veelzijdige hulp. Het handelt zowel over kruiden in de tuin als over het gebruik in huis en daarbij vooral in de keuken. Het boek bevat zeer veel bruikbare informatie en praktische tips, is helder van opzet en mooi geïllustreerd. Beslist een aanrader voor elke kok met een kruidentuin.In het hoofdstuk tuin wordt duidelijk uitgelegd hoe je gezonde kruiden kweekt en een fraaie kruidentuin aanlegt.

In het hoofdstuk over gebruik van kruiden in de keuken staan zeer veel recepten en tips met betrekking tot kruiden in dranken, in salades, mayonaise, mosterd, olie en azijn, marinades, kruidenboters en sauzen. In kruiden in huis gaat het onder meer over kruiden voor schoonmaakmiddelen, als luchtverfrisser, medicinaal gebruik.

Een kruiden Top 100 tenslotte geeft bij elke kruidensoort een praktische beschrijving van het vermeerderen, de juiste standplaats, de verzorging en het gebruik in huis, tuin en keuken.Tip: Wil je het boek graag hebben maar durf je het niet voor jezelf te kopen? Geef het dan aan je vrouw cadeau. Er staan leuke dingen in over het maken van schoonheidsmiddelen met gebruikmaking van kruiden.

Het Nieuwe Kruidenboek wordt uitgegeven bij Terra en is geschreven door Jekka McVicar. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel. ISBN 90 5897 106 6.

Reageer op dit artikel