artikel

Hoe is het nu met….

Horeca

Geregeld neemt Snackkoerier een duik in de geschiedenis. In de rubriek ‘Hoe is het nu met…’ leest u hoe het verder is gegaan met mensen, nadat hun verhaal in Snackkoerier heeft gestaan.

Met ‘… jaar geleden in Snackkoerier’ kijken we terug op wat er in dezelfde maand een aantal jaren gelden speelde in de snackbranche.

Hoe is het nu met….

Snackkoerier van 30 januari 1992
Hoe is het nu met mini/resto Knaven in Zevenaar

Halverwege 1980 opende Harry Knaven zijn mini/resto in het centrum van. Een zaak met ongeveer honderd zitplaatsen, waar de gasten aan tafel worden bediend. In Snackkoerier 3 van 1992 vertelt Knaven dat ze deze dagzaak begonnen om het ‘rustiger aan’ te kunnen doen. Daarvoor hadden Harry en zijn vrouw Ria een cafetaria in Tolkamer. Daar waren zij van tien uur in de morgen tot twaalf uur ‘s nachts aan het werk.
De cafetariaondernemer had een zaak voor ogen waar zijn gasten rustig een eenvoudige maaltijd of snack konden gebruiken. Op dit moment heeft echter weer een ‘echte’ cafetaria in Lobith. ‘We zijn de eerste zondag in juni verleden jaar opengegaan. Ook nu is de reden van de verhuizing dat we het rustiger aan willen doen. In Zevenaar begonnen we om negen uur met de voorbereidingen. ’s Avonds om halftien waren we vaak nog aan het schoonmaken. Nu gaan we om vier uur open en om elf uur zijn we klaar. Het is een echte cafetaria en het merendeel van onze gasten komt de snacks afhalen. Toch hebben we ongeveer veertig zitplaatsen en, als het weer meewerkt, maken we voor de zaak een terras.’
Knaven constateert dat het steeds moeilijker is om aan personeel te komen: ‘
Personeelsproblemen waren ook een reden om in Zevenaar te stoppen. De motivatie van de mensen laat te wensen over. Personeel meldt zich wel erg makkelijk af. Als je dan een ander belt of die in kan vallen dan heeft die geen tijd. Nu doen we het met z’n tweeën, mijn vrouw en ik. Alleen op zondag hebben we nog een meisje dat een paar uur meehelpt.’‘
Het zijn nu hoofdzakelijk inwoners van Lobith die we als gast krijgen. Het is leuk dat veel van die klanten ook al in onze Zevenaarse zaak bij ons kwamen.’

Reageer op dit artikel