artikel

Hoofdredacteur Hans Steenbergen over de Misset Catering Awards

Horeca

De nieuwe vakwedstrijd Misset Catering Awards is een initiatief van Misset Catering, hét vakblad voor de totale cateringbranche. Hoofdredacteur Hans Steenbergen is enthousiast over de nieuwe opzet. ‘WEDSTRIJD CATERING AWARDS OP STOOM’
Het gaat goed met de nieuwe opzet van de Misset Catering Awards. Voor de wedstrijd om de titel Bedrijfsrestaurant van het Jaar heeft de redactie een goede kwaliteit inzendingen binnengekregen. Ook leveranciers staan in de rij om mee te dingen naar de prijs van de beste

Hoofdredacteur Hans Steenbergen over de Misset Catering Awards

‘Het is altijd spannend om te zien of een nieuwe opzet van een vakwedstrijd in goede aarde valt bij de branche. Gelukkig is dat het geval. We zijn blij dat de Veneca de Misset Catering Awards wil ondersteunen.’

Hoofdredacteur Hans Steenbergen ziet in de ondersteuning een bevestiging van de nieuwe koers die het blad en de website sinds anderhalf jaar zijn gaan varen. ‘We hebben goed geluisterd naar geluiden in de markt. Er was behoorlijk wat kritiek op de redactionele formule en uitstraling van de titel. Ook de laatste uitreiking van de awards kon beter: die was karig, kregen we te horen. We zijn ermee aan de slag gegaan. We hebben hard gewerkt om ons gezag te vergroten en weer een serieuze speler te worden in de boeiende cateringmarkt. In de ondersteuning van de branchevereniging zien we een bevestiging van de juistheid van onze strategie. Het is aan ons te laten zien dat we dat vertrouwen waard zijn.’

Steenbergen heeft ervaring in het organiseren van vakwedstrijden. Hij is al bijna tien jaar werkzaam als hoofdredacteur van Misset Horeca, het wekelijks verschijnende vakblad voor professionals in gastvrijheid. In die hoedanigheid managet hij de vakwedstrijd Café van het Jaar. Deze wedstrijd is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijke gebeurtenis. Een speciale editie die in november verschijnt – de Michelin-gids voor de betere cafés – zorgt voor een hausse aan publiciteit in de algemene media. ‘De wedstrijd draagt bij aan een opwaardering van de cafés, een segment van de horeca met een kwetsbaar imago’, weet Steenbergen.

Ook heeft hij zitting gehad in tal van externe jury’s waarin bijvoorbeeld ondernemersplannen, nieuwe f&b-concepten, afstudeerprojecten van studenten en gastronomische prestaties moesten worden beoordeeld. Die ervaring heeft hem geholpen in de vernieuwde opzet van de Misset Catering Awards. Steenbergen: ‘Ik vond het belangrijk om samen met uitgever, sales en marketing een titel te creëren die aanspreekt, eentje met publicitaire potentie en draagvlak. Vandaar ‘Bedrijfsrestaurant van het Jaar’ en ‘Partycateraar van het Jaar’. De winnaars mogen die titel een jaar voeren. Dat is goed voor hun business, maar ook goed voor de branche. We gaan publiciteit zoeken voor de winnaars en we willen er een feestelijk evenement omheen bouwen in samenwerking met een aantal toeleveranciers. Een evenement dat staat, en waar de branche zich goed bij voelt.’

Jury

Steenbergen is trots op de samenstelling van de jury’s. ‘Voor de wedstrijd om het beste bedrijfsrestaurant hebben we Ruud Baljé gestrikt, ex-topman bij Sodexho en nu zelfstandig actief. Hij reageerde enthousiast en denkt mee met professionalisering van het beoordelen. Alien Cnossen is directeur van Kenwerk, het kenniscentrum dat zich inzet voor goed beroepsonderwijs in horeca, recreatie, reizen en bakkerij. En gelukkig konden we wederom een beroep doen op Theo van Brussel, directeur Foodstep en een man met brede kennis van de markt.’

De jury die de Partycateraar van het Jaar uitroept, is net zo indrukkwekkend, vindt Steenbergen. ‘Pim Haaksman, chef en eigenaar van het Kookcollege, is culinair creatief en heeft veel ervaring met tal van keukens. Arjan van Dijk is onbetwist een grote naam als gaat om inventiviteit en creativiteit in partycatering. Siebe Terband is ex-directeur Martinair partyservice en heeft ook een eigen bedrijf Catering Concepts. Stuk voor stuk mensen van postuur die bereid zijn om ons te helpen de wedstrijd te ontwikkelen.’ Redacteur Hans Schmeinck van Misset Catering completeert de jury.

Voor de wedstrijd om het beste bedrijfsrestaurant maakt de jury gebruik van een nieuw benchmarkmodel, Navigator genaamd. Dit model is ontwikkeld door Gooiconsult en laat aan de hand van bepaalde criteria in één oogopslag zien hoe het restaurant presteert ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. Alle genomineerden krijgen een Navigator-rapport overhandigd waarmee ze hun voordeel kunnen doen. In de septembereditie van Misset Catering besteden we uitgebreider aandacht aan Navigator.

De productintroducties worden voorgelegd aan een panel van deskundigen uit cateringland. Zij beslissen welk product met de award aan de haal gaat. De feestelijke bijeenkomst wordt door de redactie van Misset Catering georganiseerd in samenwerking met Elsevier Business Events. In de septembereditie van Misset Catering volgt ook daarover meer informatie. Steenbergen: ‘Ik heb er vertrouwen in dat het allemaal gaat lukken zoals we voor ogen hebben. De toekenning van de awards moeten een jaarlijks terugkerend eerbetoon worden aan hardwerkende en creatieve mensen in de industrie.’

Reageer op dit artikel