artikel

Horecavakbeurzen vieren jubileum

Horeca

De horecavakbeurzen BBB en European Fine Food Fair in MECC Maastricht zijn al jaren zeer succesvol. Staan horecaprofessionals uit de Euregio normaal gesproken al in de rij om beurzen te bezoeken, de komende editie van de BBB/EFFF zullen ze zeker niet willen ontbreken. In vele opzichten is 2004 namelijk een jubileumjaar.

Horecavakbeurzen vieren jubileum

In de eerste plaats is het gegeven dat de BBB voor de 50ste keer plaatsvindt natuurlijk alle reden om deze editie een feestelijk tintje te geven. De BBB is hiermee overigens de oudste horecavakbeurs van Nederland. Daarnaast worden de kookwedstrijden van Stichting Europa Culinair in 2004 voor de 25ste keer gehouden. En als klap op de vuurpijl wordt de European Fine Food Fair, ook bij de komende editie weer gekoppeld aan de BBB, voor de tiende keer georganiseerd. Met verschillende feestelijkheden, openingen en recepties zal dit jubileumjaar luister bij gezet worden.

Uitgebreid randprogramma
Nieuw binnen het randprogramma is de Beer & Beverage Box. In een zeer aansprekende ambiance, speciaal voor professionals die werkzaam zijn in de drankverstrekkende horeca, is een ‘goed nieuwscafé’ gesitueerd. Het café vormt het toneel voor presentaties en debatten, doorlopende proeverijen en herbergt speciale VIP-ruimtes voor ontvangsten en relatiebeheer.

Nieuwe beurs: Easy F&B Solutions
Gelijktijdig met de BBB wordt in 2004 een geheel nieuwe beurs geïntroduceerd in de Westhal van MECC Maastricht. Easy F&B Solutions laat de bezoeker kennismaken met het assortiment, de apparatuur en de totaalconcepten voor de invulling van de 24-uurs eet- en drinkbehoefte van de ‘onderwegconsument’. Met dit nieuwe concept wordt de BBB ook interessant voor bezoekersdoelgroepen, zoals de facilitaire horeca, kantines, bakkerijen en tankstationshops.

Columbus Trofee
In 2004 zal voor het eerst de Columbus Trofee uitgereikt worden, een aanmoedigingsprijs gekoppeld aan de BBB. Het initiatief voor de Columbus Trofee is afkomstig van Horeca Projectburo Mise en Place. Startende bedrijven die op geheel eigen, en daardoor vaak onconventionele, wijze succesvol zijn, komen in aanmerking voor de prijs. Uiteindelijk zullen er vijf bedrijven genomineerd worden. De genomineerden mogen gratis deelnemen aan de BBB. De uiteindelijke winnaar ontvangt onder andere een trofee en een cheque van EUR 2500,-

EFFF: Truffel Tentoonstelling
Ook in 2004 zal hét evenement voor de topgastronomie, de European Fine Food Fair (EFFF), gelijktijdig met de BBB plaatsvinden. Naast een ontmoetingsplaats voor vraag en aanbod op gastronomisch gebied is de tiende editie van de EFFF ook een platform waar kennis en ervaring tussen vakgenoten wordt uitgewisseld.

Een uniek onderdeel van de jubileumeditie van de EFFF is de Truffel Tentoonstelling. Er is een unieke verzameling van alle eetbare truffelsoorten. Gastronomisch Europa krijgt de kans om al deze soorten te zien en te ruiken.

Reageer op dit artikel