artikel

Humkessoep

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
200 g kalfspoulet
2 aardappelen
100 g worst (verse)
blikje witte bonen
snufje zout
250 g sperziebonen
1 prei
1 liter water
1/4 bosje peterselie
1/4 bosje bladselderij
snufje peper
1/2 knolselderij

Humkessoep

Bereiding:
Trek van het pouletvlees en het water een bouillon in circa 1 1/2 uur. Doe na 1 uur de verse worst in de bouillon om ook deze te garen. Maak ondertussen de sperzieboontjes schoon en in snijd deze in stukjes (humpkes).

Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd deze in blokjes. Snij de schoongemaakte prei in ringen. Schep na 1 1/2 uur het gare vlees uit de bouillon en doe in deze bouillon de boontjes, preiringen, de aardappel- en knolselderijblokjes. Kook dit gaar in circa 30 minuten. Voeg vervolgens de uitgelekte witte bonen, het gare pouletvlees en de in plakjes gesneden verse worst met daarbij de gewassen en fijngehakte peterselie en bladselderij toe. Maak de soep goed heet en breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Lekker met diverse soorten brood.

Reageer op dit artikel