artikel

Hutspot

Horeca

Ingrediënten600 gram klapstuk3 deciliter water15 gr. zout1 1/2 kilo aardappelen1 1/2 kilo winterwortelen400 gram uien100 gram boter of margarine1 deciliter melk BereidingswijzeBreng het water met het zout aan de kook en laat de klapstuk hierin ca. 1 uur koken. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken, van ongeveer gelijke grootte. Maak de winterwortelen […]

Hutspot

Ingrediënten
600 gram klapstuk
3 deciliter water
15 gr. zout
1 1/2 kilo aardappelen
1 1/2 kilo winterwortelen
400 gram uien
100 gram boter of margarine
1 deciliter melk

Bereidingswijze
Breng het water met het zout aan de kook en laat de klapstuk hierin ca. 1 uur koken. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken, van ongeveer gelijke grootte. Maak de winterwortelen en de uien schoon en snijd ze klein. Voeg de aardappelen, de wortelen en de uien aan het vlees toe en breng de massa weer aan de kook. Laat het 30 minuten doorkoken tot alles gaar is. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk het eventuele kookvocht af en bewaar dit. Stamp de aardappelen en groenten goed fijn en meng alles goed dooreen. Breng de melk met de boter of margarine aan de kook en roer dit door de hutspot. Als de stamppot te droog is, kan het met het kookvocht wat smeuïger worden gemaakt. Snijd de klapstuk in kleine stukken en meng dit door de hutspot.

Reageer op dit artikel