artikel

Huurachterstand zéér gevaarlijk

Horeca

Een huurachterstand kan het einde van een horecabedrijf betekenen. Zéér gevaarlijk, want de kantonrechter zou het contract kunnen ontbinden met als gevolg dat de horecaondernemer, die in gebreke blijft, zijn bedrijf kwijt is, waarschuwde makelaar Tonny Freriks. ‘Betaal de huur dus op tijd.

Huurachterstand zéér gevaarlijk

De makelaar leidde tijdens de Vakbeurs Brabant in Den Bosch vier middagen lang een rollenspel waarbij de koop, verkoop en exploitatie van een restaurant/zalencentrum werd nagebootst. Alle onderdelen die daarbij van belang zijn passeerden de revue. Uit het rollenspel kwam naar voren dat banken goodwill niet financieren. Brouwerijen, automatenexploitanten en leveranciers zijn wel genegen om een duit in het zakje te doen. Maar ook zij doen het niet voor niets. Hoewel wurgcontracten voltooid verleden tijd lijken, staan ondernemers die financieel afhankelijk zijn van leveranciers veel minder sterk bij het bedingen van kortingen. Kopers moeten ondanks hun gretigheid (,,Daar is vrijwel altijd sprake van’’) oog houden voor de realiteit, leerde het rollenspel.

Reageer op dit artikel