artikel

Ilha Grande

Horeca

Nostalgie is in. De hang naar vervlogen tijden, avontuur en exotische oorden is onmiskenbaar. Ondernemers spelen daarop in. Ouderwets ogende cocktailbars en grands cafés met een ambiance van vroeger, maar dan wel inclusief alle mogelijke luxe, schieten als paddestoelen uit de grond. En het publiek geniet ervan.Wie in die ambiance alleen nog een likeurtje met ijs durft te presenteren gaat volledig voorbij aan de tijdgeest en zal absoluut de boot missen.

Ilha Grande

De cocktail lift mee op die trend en is bezig aan een onstuitbare comeback. De cocktail spreekt tot de verbeelding, is verrassend, avontuurlijk en feestelijk, herinnert aan exotische bestemmingen, heeft geschiedenis en een eigen verhaal. De cocktail is een ingrediënt dat hoort bij het leven van de bon-vivant. Wijn is dat ook, maar heeft een ander imago. Van een mooie wijn kun je zeggen dat hij zacht is, rustig, vriendelijk en van goede afkomst. Je drinkt hem dan ook in een dito ambiance en met de nodige eerbied. De cocktail daarentegen heeft een heel andere uitstraling: plezier, vrijheid, dynamiek, mysterie. Wanneer een cocktail op de juiste wijze is samengesteld en gepresenteerd, straalt hij elegantie en verfijning uit.

Neem nou de Ilha Grande. Bereid hem met de nodige zwier en vakmanschap en vertel er intussen bij dat deze cocktail genoemd is naar dat schitterende zonnige eiland voor de kust van Brazilië. Uw gasten hangen aan uw lippen, komt het water in de mond en zullen, met gesloten ogen nippend van uw creatie, zich aan het zonnige strand wanen van dit exotische eiland.Probeer dat maar eens te bereiken met een likeurtje met ijs.

De Ilha Grande:
20 cc Peachtree,
15 cc Pisang Ambon,
10 cc Havana Club 3 years,
10 cc vers limoensap,
10 cc Sirop d’Orgeat (amandelsiroop),
opvullen met Maaza Passion en Maaza Lychee (tropische vruchtendranken).
Giet de ingrediënten in een cocktail- of longdrinkglas op gemalen ijs.

Reageer op dit artikel