artikel

In 2003 gaan we echt…

Horeca

Eindelijk de inrichting aanpakken, minder hard werken, juist hard er tegenaan, of toch maar gewoon weer stoppen met roken. Wat zijn uw goede voornemens voor 2003? Will Jansen vroeg enkele chefs naar hun lijstje met plannen.

In 2003 gaan we echt…

Arend Bos
Wat dacht u? gewoon verder gaan op de manier waar we succes mee hebben. Lekker koken, goed ons best doen en de gasten tevreden houden. Die vinden dat we goed bezig zijn. Onze visvitrine met verse vis is een trekker en onze producten zijn echt vers. We koken naturel en dat is met onze kleine groep best moeilijk vol te houden. Toch willen we dat zo goed mogelijk blijven doen.
Chef-kok Le Grillon in Glimmen


Bert Rietma
Ik ga nog lekkerder koken met allerlei producten van het Drentse goed en veel energie stoppen in onze thema-avonden. We hadden afgelopen jaar veel succes met onze Ierse en Joodse avond. Komend voorjaar hebben we thema’s zoals ‘Liefde en gastronomie’. Maken we vijfgangendiners met veel oesters, passievrucht en mango. Er komt een minstreel en een hoogleraar Engels van de Universiteit van Groningen draagt gedichten voor. Onze vaste gasten vinden het helemaal top en verder breng ik die avonden aan de man met mailings via mijn bestand. Mooi eten en vermaak, de beste formule, zeg ik altijd maar.”
Chef-eigenaar van De Waaiert in Bunne


Ruud van Manen
Bedrijfsmatig gezien blijf ik hetzelfde pad volgen. We hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het blad Lekker zegt dat onze borden te vol zijn, maar ik krijg bijna alleen maar schone borden terug. Dus dat moet ik niet willen veranderen. Verder zegt Lekker dat er een oubollige sfeer hangt bij ons. Wij noemen dat intiem. Maar allez, we gaan nieuwe gordijnen ophangen en een andere vloerbedekking leggen, maar ons concept handhaven we gewoon. Ook in 2003.”
Chef-eigenaar van De Gulle Griet in Leersum.

Guus Vredenburg
Voor 2003 en voorlopig een groot aantal jaren die daarna komen, wil ik De Kievit weer op het hoge niveau brengen waar het thuishoort, het Kievitniveau. Topkwaliteit, aangename sfeer en betaalbare prijzen. Dat is onze opdracht. Het hele bedrijf staat daarachter. We waren wat ingesukkeld doordat er geen echt doel meer was. Belangrijke mensen zijn vertrokken waardoor het bedrijf begon te zweven. Nu hebben we alles weer in balans. Ik hoop dat dat ook op de burelen van Michelin opvalt. Verder zou ik voor de hele horeca wensen dat het sociale leven en het werk beter in elkaar mag passen.”
Chef-kok De Kievit in Wassenaar


René Tichelaar
Ik ben al zo’n goed mens, wat wil je nog meer. Culinair gezien gaan we als een beer en ik heb het idee dat we echt goed zijn voor onze gasten en medewerkers. Van die gidsen als Lekker en Michelin moeten we het ook al niet hebben. De geloofwaardigheid daarvan vind ik betrekkelijk, want wie controleert wie? Wij weten zelf heel goed hoe het gaat. Onze menu’s bieden een mooie variatie voor schappelijke prijzen. Ze lopen goed. Ik zit niet in een tuinstoel in de keuken en de gasten blijven we keihard verwennen in 2003.
Chef-kok De Gieser Wildeman in Noordeloos

Nico Boreas
Ik wil werken aan een betere balans in werk en privé. We werken erg hard en dat gaat ten koste van de kinderen. Ik heb me voorgenomen dat als we gesloten zijn, dat we dan echt vrij nemen en er voor de kinderen zijn en niet zoals nu dan nog offertes gaan maken en zo. Dat moet natuurlijk ook gebeuren, maar dat moet dan maar op de dagen dat we toch al aan het werk zijn. Culinair kunnen we nog groeien maar ik wil in 2003 verder alles doen om het lang vol te kunnen houden en gezond te blijven.”
Patron-cuisinier van Boreas in Heeze

Reageer op dit artikel