artikel

Inspiratietip: Koester de Kropsla

Horeca

Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Nederlandse Meesterkoks en volgde de opleiding creatieve denktechnieken bij het COCD, dat verbonden is aan de universiteit van Leuven. Zij geeft u regelmatig een inspiratietip. Deze week in the spotlights: kropsla van eigen bodem.
Naar de inspiratietips…

Inspiratietip: Koester de Kropsla

En de nerfjes, waarom worden die zo vaak weggegooid? De nerfjes hebben karakter, zijn fris en knapperig en zelfs heerlijk om kort te roerbakken (echt superkort!), of mengen met een lauwwarme mierikswortelmayonaise en bedekken met gemarineerde ansjovis. Het knapperige hart, gehalveerd over de lengte, maar zo dat de krop bij elkaar blijft, kun je in de koekenpan kort roosteren, dan komt de boterachtige smaak nog meer tot zijn recht, lepel er een warme dragonsabayon over, Hollandse garnaaltjes erbij en je hebt een elegante combinatie. Koester onze oereigen kropsla.

Reageer op dit artikel