artikel

Inspirerend platform voor de foodbranche

Horeca

De nationale food week is als vakbeurs het grootste vakevenement voor de foodbranche in Nederland. Het is een alles in één concept. De nationale food week combineert productgroepen, bezoekersgroepen, participerende beurzen, congressen en workshops en vakwedstrijden en verkiezingen.

Inspirerend platform voor de foodbranche

Mainstreet
Dwars door de beurs heen loopt Mainstreet. Deze inspirerende looproute koppelt letterlijk alle productgroepen en themapleinen aan elkaar. Met Mainstreet wordt een totaaloverzicht van de belangrijkste activiteiten en evenementen op de beursvloer gegeven.

Themapleinen
Naast de productgroepen kent de nationale food week themapresentaties. Deze belichten productoverstijgende presentaties en activiteiten. Voor 2003 is gekozen voor de volgende themapleinen:

 • Beste Winkels van Nederland
 • Bio-Logisch!
 • Communicatiepaviljoen
 • Food World
 • Educatie & Voorlichting

Vakwedstrijden

 • Internationale SVO versvakwedstrijden
  Onmisbaar onderdeel van deze foodbeurs zijn de internationale versvakwedstrijden. SVO Opleidingen organiseert de vakwedstrijden en biedt versspecialisten uit de hele wereld de kans te laten zien wat ze in huis hebben. Er zijn zo’n 25 rubrieken die versspecialisten de kans geven te laten zien wat ze kunnen.
 • Nestlé dessertwedstrijd maandag 24 maart
  In samenwerking met het Koksgilde Nederland organiseert Nestlé een creatieve dessertwedstrijd om de Mövenpick Award. Dit jaar in de hoofdrol de nieuwe Mövenpick Panna Cotta Orange! Exposanten kunnen zich vooraf inschrijven en 10 genomineerden tonen hun creaties op maandag 24 maart tijdens de nationale food week.
 • Franse Kazen Proefconcours
  Tijdens de nationale food week zal in het inlooptheater het Franse Kazen Proefconcours plaatsvinden. Dit event wordt georganiseerd door het Frans Kaasgilde onder leiding van Grand Maitre Huber van der Weegen. Simon de Vogel – beste traiteur van Nederland – is gastheer tijdens dit unieke concours. Zo’n 60 kaasspecialisten kunnen zich voorafgaande aan de beurs (kosten € 12,50) inschrijven. Tijdens de beurs vinden de wedstrijden plaats en op woensdag 26 maart wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.
 • Wedstrijd Gouden Slagersring tijdens Freshfood/Slavakto
  Vernieuwing is het kernwoord bij de wedstrijd om de Gouden Slagersring. Traditiegetrouw worden de slagersvakwedstrijden gehouden tijdens de Freshfood/Slavakto. De Gouden Slagersring is in de vleessector een beroemde prijs waarvoor de branche zijn beste beentje voor zet. Voor deze wedstrijd worden slagers opgeroepen om een geheel nieuw, innovatief product te ontwikkelen. De competitie geeft een spannende draai aan de nationale food week, waaraan Freshfood/Slavakto meedoet.
 • Nationaal Koksteam kookdemonstraties zondag 23 maart
  Recent heeft ons Nationaal Koksteam nog prijzen in Luxemburg gewonnen. Op 23 maart a.s. staat met gepaste trots het Nationaal Koksteam op de nationale food week. Zij zullen op de verschillende verspleinen bezoekers inspireren met fantastische kookdemonstraties.
 • Reageer op dit artikel