artikel

Investeren in verlichting

Horeca

Sinds een jaar of vier brengt VN-Plu het in hoogte verstelbare terrasscherm Café au Lä. Ontwikkeld en vervaardigd in het koude Lapland, heeft dit scherm zich inmiddels op de Nederlandse terrassen bewezen, zegt Pierre Nijkamp van VN-Plu.

Investeren in verlichting

‘Gemeentes zijn positief vanwege het open karakter van het terras, ondernemers halen het maximale rendement uit hun buitenaccommodatie. Bijkomend voordeel is de inperking van geluidsoverlast van rokers als de schermen in de hoge stand worden gebruikt.’

Op parasolgebied heeft VN-Plu doorontwikkeld in schakelapparatuur voor verlichting en elektrische verwarming. De geïntegreerde toestellen voor nieuwe en bestaande parasolsystemen zijn vanaf dit voorjaar te bedienen door een elektronische schakelaar. Deze is tijdsduurinstelbaar in bijvoorbeeld een rookstand (30 minuten), lunchstand (2 uur) of permanente stand. Deze relaisgestuurde schakelunit is op termijn uit te bouwen met bewegingssensoren. De schakelaars zijn ook toepasbaar op het Glatz-parasolprogramma uit Zwitserland.

Terrasverlichting is nogal eens het ondergeschoven kindje, merkt Nijkamp als hij met horecaondernemers zaken doet. ‘Vaak wordt het wegbezuinigd. Eigenlijk best vreemd, aangezien het veel comfort biedt en een hoge attentiewaarde heeft. Een fraai verlicht terras is immers een behoorlijk uithangbord voor de zaak.’ Vanaf dit voorjaar zijn alle VN-PLU parasolsystemen voorzien van nieuw ontwikkelde ledverlichting die volledig wordt geïntegreerd in het frame. Energiezuinig en duurzaam.

VN-Plu, Breda. Tel. (076) 587 30 54. www.vn-plu.com.

Reageer op dit artikel