artikel

Italiaanse bol met salade niçoise

Horeca

Ingrediënten
Italiaanse bol/stokbrood tonijn (uit blik)
ijsberg sla
lollo rosso
1 tomaat
plakjes komkommer
olijven
fijngehakte Provençaalse kruiden
olijfolie
mayonaise
druppels citroensap

Italiaanse bol met salade niçoise

Bereiding
In het zuiden van Frankrijk verkopen ze over al heerlijke pain bagnat; stokbrood of grote (Italiaanse) bollen gevuld met een rijke salade niçoise: lekker veel sla en andere rauwe groenten. Zo’n pain bagnat is ook thuis snel gemaakt. Snij stukken stokbrood of Italiaanse bollen open en bestrijk de snijvlakken dun met mayonaise. Verdeel er reepjes (ijsberg)sla, reepjes lollo rosso, stukjes tomaat, komkommer en tonijn (uit blik) over. Garneer met olijven en fijngehakte Provençaalse kruiden en
sprenkel er olijfolie en citroensap over.

Reageer op dit artikel