artikel

Italië: land van pasta, pesto en Parmezaan

Horeca

Wie Italië zegt, zegt pasta. Pasta is een verzamelnaam voor verschillende soorten deegwaar, zoals tagliatelle, penne, lasagne, tortellini en ravioli. Elke streek in Italië kent zijn eigen favoriete pasta. In dit Italiaanse buffet is gekozen voor een mix van de pastasalades. Combineer de kenmerkende smaken van basilicum, parmaham en Parmezaanse kaas met salades.

Italië: land van pasta, pesto en Parmezaan

Pasta, pesto en Parmezaan

Pesto en Parmezaanse kaas geven de kenmerkende smaak aan veel gerechten. Serveer een schaaltje extra pesto van verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie bij het buffet. Of maak een rode pesto op basis van zongedroogde tomaatjes. Garneer de salades met verse basilicum en tomaten. Vergeet niet een mooie olijfolie extra vierge en een balsamicoazijn op het buffet te zetten, voor de extra finishing touch.

Aankleding van het buffet

Neem voor een typisch Italiaanse sfeer een ondergrond van grijs verweerd hout of kies voor de typische gele of abricooskleur van de Toscaanse huizen. Kies schalen, glazen en borden van Italiaanse makelij en/of in mediterrane kleuren en materialen. Leg ter decoratie op het buffet Italiaanse producten zoals artisjokken, een streng knoflook, pomodori of trostomaten, witte en blauwe druiven, ciabatta, groene olijven en een bosje rozemarijn. Kannetjes olijfolie en balsamicoazijn, karaffen van glas of steen, gevuld met wijn en water zijn ook uitstekende sfeermakers op het buffet.Roep de Italiaanse sfeer op met mooie foto’s van Venetië en Rome.

Buffetonderdelen

Italiaanse salade

Serveer de salade op een bed van eikenbladsla en garneer met cornichons.

Pastacarbonarasalade

Garneer deze rijk gevulde salade met verse basilicum, in ringen gesneden gele paprika en sherrytomaat.

Kippestosalade

Garneer de pastasalade met in ringen gesneden prei, uitjes in balsamico-azijn en verse basilicum.

Zalmsalade

Serveer de zalmsalade op een bed van rucola gegarneerd met kapperappeltjes en shiso purper.

Kartoffelsalade

Meng door de aardappelsalade roosjes broccoli, in repen gesneden parma- of rauwe ham, stukjes courgette, verse basilicum en ringen bosui. Garneer met plakjes (parma)ham en daikonkers.

Tonijnsalade

Garneer de tonijnsalade met aspergescheuten. Besmeer in stukjes gesneden foccacia met de salade en serveer dit als borrelhapje en/of als onderdeel van het buffet. Ook smaakt deze tonijnsalade heerlijk als dip met rozemarijn soepstengels.

Hoeveelheid

Reken op circa 700 gram per persoon voor een partybuffet, waarvan 500 gram voor de salades en 200 gram voor eventueel warme gerechten.

Wijnadvies

Chianti, witte Frascati, ’s zomers smaakt ook een goed gekoelde Lambrusco heel lekker bij dit Italiaanse buffet.

Reageer op dit artikel