artikel

Jade broche omlijst met asperges

Horeca

Asperges zijn niet een typisch Nederlands product. Vroeger kwamen ze vanuit China naar ons land. Blikjes en glazen potten ‘produce of Taiwan’. En in oude Chinese kookboeken kom je wel degelijk gerechten met asperges tegen.

Jade broche omlijst met asperges

Jade broche omlijst met asperges, ofwel tarbot met garnalenmousse en asperges, is een voorbeeld van een modern Chinees gerecht waarin weer gebruik wordt gemaakt van asperges.

Ingrediënten (twee personen):
4 witte asperges
4 groene asperges
200 g tarbotfilet (twee stukken)
eventueel krabkuit
eigeel.

Voor de saus:
10 ml geel kerriepoeder
50 ml kokoscrème
100 ml visbouillon
15 ml bloem
22 ml olie
2,5 ml fijngehakte gember
50 ml witte wijn
5 ml suiker
2,5 ml zout

Voor de garnalenmousse:
8 ongepelde garnalen (nummer 3)
5 ml eiwit
2,5 ml suiker
vleugje peper
stukje gember van 1 cm
vleugje zout
2,5 ml maïzena
10 ml rijstwijn

Bereidingswijze van de saus:
De gember op een laag vuur bakken, de bloem er doorheen roeren, de visbouillon, de kokoscrème en het kerriepoeder goed door elkaar roeren. De wijn en de suiker toevoegen. Laat de saus laten inkoken en voeg het zout toe. De saus proeven en eventueel op smaak brengen.Bereidingswijze van de garnalenmousse: De garnalen schoonmaken, pellen en fijnhakken. Het eiwit en de suiker door de garnalen roeren. De gember uitpersen in de rijstwijn en de overige ingrediënten door de garnalen roeren.

Bereidingswijze van de tarbot:
De garnalenmousse verdelen over de stukken tarbot in een laagje van een halve centimeter. Voor de kleur eventueel krabkuit in het midden verdelen. Stoom de stukken in een stoompan in ongeveer acht minuten gaar. De stukken vis door eigeel halen en in een koekenpan nog 1,5 minuut bakken in een beetje olie.

Exclusief voor abonnees van Misset Horeca en Snackkoerier

Toegang tot alle recepturen

Toegang tot alle recepturen

Reageer op dit artikel