artikel

Jerry Bastiaan

Horeca

De mensen van Grand Hotel Karel V in Utrecht zijn trots op de keizerlijke geschiedenis en spreken graag van hun Moderne Middeleeuwen. Ook Jerry Bastiaan, sinds een jaar executive chef de cuisine, draagt de imperiale boodschap met verve uit. Niet voor niets bekroonde Michelin zijn keuken met een ster, de eerste van Utrecht. Misset Restaurant portretteerde Jerry nog niet zo lang geleden. Deze week leest u het portret op Zibb.nl/horeca. Ook krijgt u een aantal signatuurrecepten voorgeschoteld.

Jerry Bastiaan

Jerry Bastiaan heeft, verdeeld over de keukens van Corona, het Amstel en Vossius, zowat zijn hele koksleven Robert Kranenborg terzijde gestaan. Die roemt hem om zijn organisatorisch kwaliteiten. Loyaliteit had hij er ook bij mogen noemen. Bastiaan hield het Vossiusgevecht vol tot er geen uitzicht op verbetering meer was. Pas toen haakte hij af. Zonder emoties overigens, doodgewoon omdat hij wist dat hij alles had gegeven en dat elke optie was uitgeprobeerd. In Utrehct zijn ze er inmiddels achter dat hij ook een groot kok is, dat hij tussen zijn jongens staat en dat hij harder werkt dan wie ook. Zes dagen per week, van ’s morgens tien tot ’s avonds twaalf.

Bekijk hier de recepten van Jerry Bastiaan:
Minjos, gefrituurd pasteitje gevuld met zeebaars, spinazie en citroen
Alikruikjes
Kwarteleitjes
Noordzeekrab met een emulsie van amandel in een gelei van komkommer
Gebakken jacobsmosselen, crème van sherry met piquillo en persillade
Zeebaars in de oven gegaard, gebakken witlof en jus van verse ansjovis
Pot au feu van makreel, schelpjes en inktvis, bouillon geparfumeerd met Parmezaan
Gestoofde kalfswang, eigen jus met kappertjes en augurkjes
Salade van bloedsinaasappel met limoensalsa en mousse van thee

Reageer op dit artikel