artikel

Jos Akkermans, Golden Tulip Schiphol: ‘We zitten in de wachtkamer

Horeca

‘We hebben slechts een à twee gestrande reizigers opgevangen omdat we al helemaal vol zaten’, vertelt Jos Akkermans, directeur van hotel Golden Tulip Schiphol in Hoofddorp. In verband met het grote internationale televisiecongres IBC in de RAI in Amsterdam was het hotel nabij de luchthaven nagenoeg gevuld met congresgangers. ‘De meeste hotels in Amsterdam zijn volgeboekt door deze grote conferentie’, weet Akkermans. Hij meent dat de meeste gestrande passagiers in hotels op een grote afstand van de luchthaven zijn ondergebracht.

Jos Akkermans, Golden Tulip Schiphol: ‘We zitten in de wachtkamer

Alle Golden Tulip-hotels in Amsterdam zijn volgeboekt, meldt Akkermans. Ook het crewhotel van de hotelketen in de hoofdstad (Golden Tulip Museum Quarter) dat speciaal bestemd is voor overnachtingen van vliegtuigpersoneel, is benut. ‘De laatste kamers die nog vrij waren zijn gebruikt om reizigers op te vangen.’

Over de gevolgen van de ramp voor zijn hotel durft de directeur geen uitspraken te doen. ‘Alles wat ik nu roep is speculatie.’ Hij verwacht dat veel Amerikaanse gasten die deze week de beurs zouden komen bezoeken, van de reserveringslijst moeten worden geschrapt. Dat betekent omzetverlies voor het hotel. ‘Het is menselijk dat gasten nu annuleren. Ik heb er begrip voor. Wat er gaat gebeuren weet ik niet. We zitten nu even in de wachtkamer.’

Reageer op dit artikel