artikel

Kaaslolly’s van Peter Lute

Horeca

Het publiek op Sail genoot dit jaar volop van ‘kaaslolly’s’. Bijna 100 kg Old Amsterdam was nodig om 6.000 lolly’s te maken. Het idee van de kaaslolly’s is afkomstig van chefkok Peter Lute, van restaurant Lute. De lolly is gemakkelijk te maken en wordt zeer goed ontvangen door het publiek. Het recept vindt u hier.

Kaaslolly’s van Peter Lute

Pim Haaksman van het Smulweb Kookcollege in Amersfoort doet het voor:

Plakken:

Schaaf zo dun mogelijke plakken Old Amsterdam. Steek of snijdt hier de vorm uit die je de lolly wilt geven. Leg de plakken met een stokje (tot ongeveer 1/3e van het stokje) op een teflonmatje of stukje bakpapier.

Rasp:

Let het stokje op op een teflonmatje of stukje bakpapier. Strooi de Old Amsterdam rasp, hoeveelheid naar keuze, in een hoopje op ongeveer 1/3e van het stokje.

Houdt voldoende ruimte tussen de lolly’s i.v.m. het uitlopen van de kaas. Leg de teflonmatjes op een stevige rechte bakplaat. De lolly kan bereid worden in de magnetron of oven.

Magnetron:

Afhankelijk van de sterkte van de magnetron ongeveer 50 seconden laten uitbruisen.

Hete luchtoven:

Ongeveer 9 minuten op 190 graden.

Na het afkoelen de lolly van het matje afhalen. De Old Amsterdam kaaslolly wordt pas na het afkoelen krokant. We raden u aan om even testen of de bereidingstijd evt. iets moet worden aangepast.

Reageer op dit artikel