artikel

Kalkoen met spek en champignons

Horeca

Ingredienten (6 couverts)kalkoen van 3 kgzout en peper50 g boter1 ui1 kleine winterwortel125 g niet te dun gesneden spek,1 l bouillon2 bouillonblokjes7/8 l droge witte wijn Vullingblik champignons uitgelekt50 g doorregen spek2 uienpeterselie250 g saucijsjesvleeszoutwitte peper(zakje) kerriesaus(zakje( jus met uitjes BereidingWas, en droog kalkoen met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Snijd champignons […]

Kalkoen met spek en champignons

Ingredienten (6 couverts)
kalkoen van 3 kg
zout en peper
50 g boter
1 ui
1 kleine winterwortel
125 g niet te dun gesneden spek,
1 l bouillon
2 bouillonblokjes
7/8 l droge witte wijn

Vulling
blik champignons uitgelekt
50 g doorregen spek
2 uien
peterselie
250 g saucijsjesvlees
zout
witte peper
(zakje) kerriesaus
(zakje( jus met uitjes

Bereiding
Was, en droog kalkoen met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Snijd champignons in dunne plakjes en uien en spek in blokjes. Bak blokjes spek, voeg er de uitjes aan toe en laat deze in 3 minuten glazig worden. Voeg de plakjes champignons toe en laat deze 3 minuten doorwarmen. Voeg er de peterselie aan toe. Neem pan van vuur en laat inhoud iets afkoelen.

Doe peper en zout en saucijsjesvlees erbij. Roer alles goed door elkaar en vul de kalkoen. Steek de openingen dicht met houten prikkers. Smelt boter in braadslee en leg hier de gevulde kalkoen in. Leg plakken spek op de borst (helemaal bedekken). Snijd wortel en ui klein en leg in de braadslede naast kalkoen. Dek slede af met aluminiumfolie en braad het geheel 180 minuten onderin een voorverwarmde oven op 200 C (gasstand 6). Neem zo nu en dan het folie er even af om het vlees met braadvocht te overgieten. Giet na de eerste 10 minuten de hete bouillon en de witte wijn erbij.

Neem een half uur voor einde braadtijd de folie en plakken spek weg, zodat het vlees nog mooi bruin kan kleuren. Neem kalkoen uit oven en leg op een schaal. Dek het vlees af met folie, zodat het warm blijft. Serveer met kerriesaus en jus, stoofpeertjes en gebakken krieltjes.

Terug voor meer recepten

Ingredienten (6 couverts)
kalkoen van 3 kg
zout en peper
50 g boter
1 ui
1 kleine winterwortel
125 g niet te dun gesneden spek,
1 l bouillon
2 bouillonblokjes
7/8 l droge witte wijn

Vulling
blik champignons uitgelekt
50 g doorregen spek
2 uien
peterselie
250 g saucijsjesvlees
zout
witte peper
(zakje) kerriesaus
(zakje( jus met uitjes

Bereiding
Was, en droog kalkoen met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Snijd champignons in dunne plakjes en uien en spek in blokjes. Bak blokjes spek, voeg er de uitjes aan toe en laat deze in 3 minuten glazig worden. Voeg de plakjes champignons toe en laat deze 3 minuten doorwarmen. Voeg er de peterselie aan toe. Neem pan van vuur en laat inhoud iets afkoelen.

Doe peper en zout en saucijsjesvlees erbij. Roer alles goed door elkaar en vul de kalkoen. Steek de openingen dicht met houten prikkers. Smelt boter in braadslee en leg hier de gevulde kalkoen in. Leg plakken spek op de borst (helemaal bedekken). Snijd wortel en ui klein en leg in de braadslede naast kalkoen. Dek slede af met aluminiumfolie en braad het geheel 180 minuten onderin een voorverwarmde oven op 200 C (gasstand 6). Neem zo nu en dan het folie er even af om het vlees met braadvocht te overgieten. Giet na de eerste 10 minuten de hete bouillon en de witte wijn erbij.

Neem een half uur voor einde braadtijd de folie en plakken spek weg, zodat het vlees nog mooi bruin kan kleuren. Neem kalkoen uit oven en leg op een schaal. Dek het vlees af met folie, zodat het warm blijft. Serveer met kerriesaus en jus, stoofpeertjes en gebakken krieltjes.

Terug voor meer recepten

Reageer op dit artikel