artikel

Kardinaalvis

Horeca

De kardinaalvis komt uit de tropische wateren van de Indische Oceaan. Commercieel gezien zijn de vangsten van kleine waarde. De aanvoer in Nederland is dan ook onregelmatig en veelal in diepgevroren toestand als filets

Kardinaalvis

Het dier kan een maximale lengte behalen van circa 120 centimeter en een gewicht van circa 25 tot 30 kilo. De meest aangevoerde lengte bedraagt circa 50 tot 80 centimeter. Dat zijn tevens de beste exemplaren om filets van de snijden. Van de grotere vissen zijn de filets te dik om ze goed te kunnen verwerken.Het visvlees van de kardinaalvis is stevig en leent zich uitstekend om te bakken en te grilleren. Het is smakelijk en zit wat smaakbeleving betreft tussen victoriabaars en barracuda in. Bovendien is de kardinaalvis een magere vissoort met slechts circa 1,1 gram vet per 100 gram visgewicht.

Reageer op dit artikel