artikel

Klein idee levert groot gemak op

Horeca

De vakwedstrijd om de Goed Idee Trofee die Snackkoerier samen met Remia organiseert, draait op volle toeren. Eigenaren en medewerkers van fastfoodbedrijven beschikken over vernieuwende ideeën voor hun bedrijfsvoering, zo blijkt ook uit de nieuwste inzendingen.

Klein idee levert groot gemak op

Van Ron Ruwiel van Kwalitaria Sluisplein in Ouderkerk a/d Amstel ontvingen we een aantal oplossingen voor klein behuisde cafetaria’s. Hij bedacht een opbergruimte voor servetten, fritesvorkjes en ijslepeltjes die op de kassa-unit wordt geplaatst. ‘De toonbank op de vitrine is hierdoor leeg en dus overzichtelijk, zodat je in de spits de bestellingen makkelijk kwijt kunt’, aldus Ruwiel.
Ook Smulwereld De Smulhoek in Bergschenhoek, Cafetaria van het Jaar 2000, zond goede ideeën in. Eén daarvan gaat over hygiëne. ‘Om te voorkomen dat handdoeken meer dan één dag in gebruik zijn, hebben we voor iedere dag doeken in een andere kleur’, laat Sascha Tjia weten. ‘Maandag zwarte doeken, dinsdag groene, woensdag rode enzovoorts. Geen verwarring meer op de werkvloer en iedere dag schone doeken!’

Inzenden
Bij de vakwedstrijd om de Remia Goed Idee Trofee gaat het niet per sé om grote innovaties. Kleine verbeteringen leveren vaak al het nodige gemak of rendement op. Snackkoerier en sauzen- en vettenproducent Remia nodigen u hierbij dan ook nogmaals uit om uw vernieuwende idee aan ons toe te zenden. Dit kan naar: Snackkoerier Vakwedstrijden, Postbus 4, 7000 BA in Doetinchem. Faxen kan ook: (0314)349797. E-mailen is mogelijk via red.snackkoerier@ebi.nl. Schroom niet uw idee zo uitgebreid mogelijk uit te leggen. Wellicht zijn foto’s of ander beeldmateriaal daarbij een prima hulpmiddel.

Termijn
De inzendtermijn voor de Remia Goed Idee Trofee loopt nog tot 1 november 2001. U stemt ermee in dat Snackkoerier eventueel uw aanmelding tussentijds aan de lezer kenbaar maakt. Eind dit jaar worden alle ingezonden innovaties op een rijtje gezet en beoordeeld. Dit gebeurt door een deskundige jury bestaande uit Albert Zuurveld (directeur van fastfoodformule Robin Food), Paul van Gurp (bestuurslid van KHN sector Fastfood- en IJsbedrijven en eigenaar van een cafetaria/broodjeszaak in Colmschate) en Eric Klop (hoofdredacteur Snackkoerier). De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Horecava 2002 in de Amsterdamse RAI.

Prijzen
De winnaar ontvangt naast de exclusieve Remia Goed Idee Trofee voor 5000 gulden aan Remia-producten of 2500 gulden cash. De tweede prijs is 2000 gulden aan Remia-producten of 1000 gulden contant en de derde plaats is altijd nog goed voor 1000 gulden aan Remia-producten of 500 gulden in het handje. Voor de drie prijswinnaars is er tevens een oorkonde. Verder krijgen alle deelnemers van wie het idee in Snackkoerier wordt geplaatst een door Remia beschikbaar gestelde cadeaubon.

Reageer op dit artikel