artikel

Koken met bieren

Horeca

De beste resultaten krijgt u door een evenwichtige dosering van het bier in de gerechten. D.w.z. stapsgewijs het bier toevoegen, zodat het bier niet de ruggegraat van het gerecht vormt, doch een subtiel accent geeft. Veel stoofgerechten met vlees of gevogelte worden verrijkt door 10 tot 15 minuten voor het einde van de stooftijd nog wat bier aan het stoofvocht toe te voegen.

Koken met bieren

Bekijk hier bier-spijscombinaties van Hostellerie De Schuddebeurs

Door ineens te veel bier toe te voegen, kan het gerecht wat meer naar hop gaan smaken. Het wordt dus iets bitterder.Deze smaak kan worden teruggedrongen door het toevoegen van suiker, vruchten met een hoog suikergehalte zoals: rozijnen, dadels, vijgen, pruimen. Ook groenten die wat zoetig smaken, zoals prei, (winter)wortel, bleekselderij, uien, rode paprika kunnen het bittertje verzachten. Bovendien hebben deze groenten een smaakverhogend effect. Tenslotte kunnen room, crème fraîche, maizena, aardappelmeel en allesbinders ook bijdragen tot het verlagen van de bitterheid.

Let er op dat u het stoofvocht of een saus met bier niet te lang laat inkoken. Ook dan zou een bittertje kunnen gaan overheersen. Het blijft een kwestie van uitproberen in de keuken en dat is ook een uitdagend en leerzaam aspect van het koken met bier.

Kies hieronder het bier waarmee u wilt gaan koken en krijg vervolgens uitgebreide kooktips:

Soort bier
<L CODE=”C02″>» Koken met Trappistenbier</L>
<L CODE=”C03″>» Koken met Bokbieren</L>
<L CODE=”C04″>» Koken met amber(kleurige) bieren</L>
<L CODE=”C05″>» Koken met geuzen</L>
<L CODE=”C06″>» Koken met tripel</L>
<L CODE=”C07″>» Koken met Abdijbieren </L>
<L CODE=”C08″>» Koken met fruitbieren</L>
Reageer op dit artikel