artikel

Komkommer gevuld met gehakt (2 pers)

Horeca

Ingrediënten :1 kleine komkommers 125 g gehakt 1 beschuit zout peper kerriepoeder 1 eetlepel boter of margarine (paneermeel) 2 eetlepels rozijnen Bereiding:Schil de komkommer, snij deze in de lengte door en schep de zaadjes eruit, zodat er 2 schuitjes ontstaan. Kook ze in ongeveer 5 minuten in een beetje water en laat ze uitlekken. Maak […]

Komkommer gevuld met gehakt (2 pers)

Ingrediënten :
1 kleine komkommers
125 g gehakt
1 beschuit
zout
peper
kerriepoeder
1 eetlepel boter of margarine (paneermeel)
2 eetlepels rozijnen

Bereiding:
Schil de komkommer, snij deze in de lengte door en schep de zaadjes eruit, zodat er 2 schuitjes ontstaan. Kook ze in ongeveer 5 minuten in een beetje water en laat ze uitlekken. Maak het gehakt aan met de fijngewreven beschuit, zout, peper, en kerriepoeder. Meng de rozijnen erdoor.

Bij gebruik van de oven:
Vul de komkommerstukken met het gehakt en bestrooi ze met paneermeel. Leg hier en daar een klontje margarine. Plaats de gevulde komkommer in een vuurvaste schaal met een bodempje water en laat het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar en bruin worden in een matig warme oven (175 graden).

Zonder oven:
Bak het aangemaakte gehakt al roerende in de margarine gaar en bruin en vul hiermee de komkommerstukken. Verwarm ze nog ongeveer 10 minuten in een pan met een bodempje water.

Tip: Lekker met gekookte aardappelen

Per persoon ongeveer 100 gram groenten

Reageer op dit artikel