artikel

Koninginnenbiefstuk

Horeca

Je kunt een heleboel ingrediënten door elkaar mikken en daar een leuk gerecht van maken, maar vlees gevuld met vis… Ook in Rusland is die combinatie niet gebruikelijk. Zelfs in een menu worden vlees en vis vrijwel nooit gecombineerd. Als in Rusland het voorgerecht uit vis bestaat moet het hoofdgerecht ook vis zijn; dat is ’s lands wijs.

Koninginnenbiefstuk

Gevulde gerechten zijn echter wel typisch Russisch. Koolbladeren, deeg, vlees; alles wordt er gevuld, met paddestoelen, met groenten, met kaas… Maar biefstuk gevuld met vis is iets bijzonders, een feestgerecht, voor aparte mensen met een aparte smaak.Kortom: voor koninginnen.

Koninginnenbiefstuk, of op z’n Russisch po-tsarski, een biefstuk gevuld met Russische zalm en tuinkruidensaus. Ingrediënten:
• 170 g biefstuk
• 75 g zalmmoot
• zout en peper
• tuinkruidensaus
• margarine en boter
• houten prikkers

Bereiding:
Bak de zalmmoot licht aan in kruidenboter. Snijd de biefstuk in het hart half open. Zout en peper de biefstuk naar smaak en smeer de binnenkant in met roomboter. Leg de aangebakken zalmmoot in de opengesneden biefstuk en vouw deze dicht. Sluit de biefstuk met de prikkers, zodat de zalmmoot op zijn plaats blijft. Bak aan in margarine en plaats het vlees vervolgens tien minuten in de oven op 200°C. Verwijder daarna de prikkers.

Schep op een gegarneerd bord twee eetlepels tuinkruidensaus en leg de biefstuk op de saus.

Reageer op dit artikel