artikel

Kookkogel

Horeca

De kookkogel lijkt op een thee-ei. Het principe en het gebruik is dan ook precies hetzelfde. In een thee-ei laat je theeblaadjes trekken in kokend water. In een kookkogel doe je kruiden en of specerijen die je in een gerecht wilt laten meetrekken. Kruidnagels bijvoorbeeld, en laurierblaadjes.

Kookkogel

Maar er is meer mogelijk. In beginsel kun je de kookkogel gebruiken voor elk product waaraan je tijdens de bereiding van een gerecht smaak wilt onttrekken, maar dat daarna uit het eten verwijderd dient te worden. Dat kan een hoop werk schelen, want zeven is dan niet meer nodig.

Er zijn nog wel meer toepassingen te bedenken voor de kookkogel. Zo kun je in één moeite door in één pan twee producten tegelijk koken waarvan het geen probleem is dat er smaakoverdracht plaatsvindt. De kookkogel is in grote en kleine maten verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel